Parfüm Seçimi

Parfüm Nasıl Seçilir?

Herkes güzel kokmak ister. İnsanlarla tokalaşırken, sarılırken ya da çoğu zaman kalabalık olan toplu taşıma araçlarında en büyük endişemiz belki de iyi kokup kokmadığımız, insanları rahatsız edip etmediğimizdir. Kötü kokmak başımıza gelen en büyük felaketlerden biriymiş gibi hissederiz. Bu nedenle, beden temizliğine dikkat etmenin yanı sıra güzel kokulu bir parfüm ile güzel kokma isteğimizi desteklemek isteriz. Ancak, doğru parfümü seçmek çoğu zaman biraz kafa karıştırıcı ve yorucu bir süreç olabilir. Aralarından seçim yapmaya çalıştığınız pek çok koku ve çeşit ile karşı karşıya kalırsınız. Peki, parfüm seçimi nasıl olmalı? Pişman olacağınız bir alışveriş yapmamak için parfüm seçiminde dikkat edilmesi gerekenler yazımıza hoş geldiniz!

Bütçe meselesi.

Parfüm Markaları

Parfümler aslında lüks tüketim ürünleri olarak bilinirler. Bu nedenle, seçeceğiniz parfümden parfüme değişen geniş bir fiyat yelpazesi vardır. Bütçenizi ayarlayın ve alışveriş yapmadan önce parfüm için ne kadar ödeyeceğinize karar verin.

Esans yoğunluğu meselesi…

Doğru parfüm seçiminde bakmanız gereken önemli bir nokta olarak esans yoğunluğu karşımıza çıkar. Parfümler bu yoğunluğa göre farklı adlar alırlar. Genel olarak, daha pahalı parfümler esans yoğunluğu sebebiyle daha kalıcı olma eğilimindedir. Satın alacağınız parfüm şişesinin üstünde aşağıdaki isimleri görmeniz muhtemel. Bu adların ne ifade ettiğini bilmek ise önemli:

  • Eau de cologne: En düşük kalıcılık.
  • Eau de toilette: 3-4 saat kalıcılık.
  • Eau de parfum: 6 saate kadar kalıcılık.
  • Parfum ya da parfume: En yüksek esans yoğunluğu ile tam gün kalıcılık.

Parfüm alışverişine giderken parfüm sıkmayın.

Parfüm Fiyatları

Parfüm seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerden biri de alışverişe giderken vücudunuzda koku verici herhangi bir maddeniz bulunmamasıdır. Bu parfüm olabilir, kokulu bir vücut kremi olabilir ya da güçlü bir deodorant olabilir. Bu kokular alacağınız parfümün okousyla karışarak doğru parfüm seçiminizi engelleyecektir.

Bir seferde en çok 6 koku deneyin.

Alışverişinizde ne kadar çok parfüm denersem o kadar iyi diye düşünmeyin. Kendinizi bir seferde en çok 6 koku denemekle sınırlayın. Bu sınır, her kokuyu tek tek anlamanızı ve hissetmenizi ve koku duyularınıza aşırı yüklenmemenizi sağlayacaktır.

Gözdenizi seçtikten sonra cildinize sıkabilirsiniz.

Parfüm Seçimi

Şişedeki parfümlerin nasıl koktuğunu anlamak için hemen bileğinizin içine sıkmaya kalkışmayın. Önce onu bir kâğıda sıkın ve 10 saniye kadar bekleyip koklayın. Eğer sevdiyseniz, seçenekleriniz arasına ekleyin. Ta ki gözdenizi keşfedene kadar… Eğer bir kokuyu çok sevdiyseniz ve almaya karar vermek üzereyseniz, bileğinizin içine küçük bir fıs sıkın. 10 saniye bekleyip, koklayın. Parfüm cildinizle buluştuğunda hafiften koku değiştirir. Bu nedenle, favori parfüm adaylarınızı cildinizde denemek önemlidir.

Kokular çemberinde bir garip burun…

Parfüm seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da burnunuzu dinlendirmek. Her koklama eyleminizin ardından burnunuzu dinlendirin. Bunun için en çok kahve koklamak önerilir ancak kahvenin daha yoğun bir koku olmasından dolayı aslında burnu ve koku duyularınızı daha da yorar. Kahve koklamak yerine kazağınız, hırkanız, tişörtünüz yani parfümsüz ve kokusuz bir şeyi koklamayı tercih etmelisiniz. Böylece, bir sonraki koku denemeniz için koku duyunuz nötr hale gelmiş olacaktır.

Mevsime göre parfüm seçimi…

Parfüm

Kullanacağınız parfüm ve kokular yazın daha hafif kokularken, kışın daha ağır kokular olabilir. Yazın cildinizin nemi nedeniyle koku daha uzun süre kalıcı olurken, kışın bu mümkün olmaz. Bu nedenle aynı parfümü kullanmak çok da mantıklı görünmüyor.